Linklerin görülmesine izin verilmiyor
Linkleri görebilmek için
Şimdi Üye Ol veya
Giris yapYıldıray Baştürk Fan Club
Soyadı : Baştürk
Adı : Yıldıray
Doğum Tarihi : 24.12.1978
Burcu : Oğlak
Doğum Yeri : Herne
Boyu : 1,68
Kilosu : 68 kg
Vatandaşlığı : Türk
Medeni Hali : Bekar
Şimdiki Kulubü : Stuttgart
Şimdiye Kadarki Kulupleri :Hertha BSC Berlin, Bayer Leverkusen, VfL Bochum, Sg
Wattenscheid 04, Wanne-EickeL
Pozisyonu : Orta Saha
Numarası : 10
İLk ULusLar Arası Sahaya Çıkışı : 21.01.1998 Arnavutluğa Karşı
MiLLi Takım
Dik Pas:
Sabahları aynaya baktığımda,...
... "Neden bir saat daha fazla uyuyamıyorum?” Diye düşünüyorum
Eski basketbol starı Michael Jordan veya oyuncu Jim Carrey ile de... ...
sohbet etmek istiyorum.
Eğer bir futbolcu olmasaydım, o zaman...
... belki de spor yüksek öğrenimi görmüş olurdum ve böylelikle öğretmen olarak bir kariyerim olurdu.
Eğer kaybedersem, gerçekten sinirleniyorum....
... Futbolda veya diğer başka müsabakalarda.
Neyin veya kimin beni gerçekten güldürdüğü ise, ...
... Jim Carrey'dir. Onun komedileri gerçekten harikadır, ve o yüzünü inanılmaz oynatabilen değişken bir oyuncudur.
Mesleğimde özellikle sevdiğim...
... başarılı olmaktır. Bir oyunda galip gelmek tarifi mümkün olmayan bir histir.
Eğer boş bir akşamım olursa, o zaman...
... arkadaşlarımla buluşuyorum, sinemaya gidiyorum veya sadece dinleniyorum.
Tabağımın üzerinde kesinlikle görmek istemediğimse, ...
... salyangoz, midye veya kurbağa bacaklarıdır.
Uyuyamadığım zamanlarda ise ...
... tanrı ve dünya hakkında düşünürüm.
En büyük arzum...
... bir gün usta olmaktır. Almanya'da olmazsa, o zaman başka bir Ligde olabilir. Bu Spor alanındaki arzumdur, özel hayatımdaki isteğim bir aile kurabilmektir.
Binlerce insanla dolu olan bir stadyumun sahasına çıktığımda, o zaman ...
... tüylerim diken diken olur ve oyun için sevinirim.
Kendi çocukluk fotoğraflarımı gördüğümde, ...”Ben bu muyum?” Diye düşünüyorum...
... Böyle resimlerle kendi kişiliğim arasında kesinlikle bir bağlantı kuramıyorum.
En iyi dinlenebildiğim yer ...
... ya sahilde güneşlendiğim zaman yada evde, televizyonun önündeki koltuğun üzerinde oturduğum zamandır.
Bir dilek dileyebilseydim, ...
... 100 tane farklı dileğim olurdu. Başlangıç olarak sanırım bu kadar yeterlidir.
Bochum veya Leverkusen'i karşılaştırdığımda, Berlin...
... tabiki çok daha büyük. Bunun dışında burada çok daha fazla Türkler yaşıyor.
Topçu olacağımı ...
... ilk topum olduğu anda anlamıştım.
Kesinlikle bir gün öğrenmek istediğim, ...
... kayak yapmaktır. Ruhr bölgesinde büyümüş olan biri olarak, kış sporuna hiçbir zaman o kadar çok temasta bulunamadım.
Bazı insanları hiç bir şey için kıskanmam...
... çünkü başka insanları kıskanmam. Belki bazılarını belli yetenekleri için taktir ediyorum, ama kıskançlık bana yabancıdır.
Hiçbir zaman vazgeçemeyeceğim...
... hiç düşünemiyorum.
Bazen Ruhr bölgesini özlüyorum, çünkü ...
... ailem ve arkadaşlarım orada.
Aktif kariyerim bittikten sonra, ...
... kesinlikle spor alanında kalacağım. Fakat şu anda hangi fonksiyonda olacağımı daha henüz bilemiyorum.
En çok parayı ...
... kıyafetler için harcıyorum. Bu Homepage'in başka bir yerinde de söylediğim gibi, Designer-Kıyafetleri giymeyi seviyorum. Ve bunlarda pahalı.
A Dan Z Ye YILDIRAY BAŞTÜRK
Aile
Ailem benim için çok önemli. Berlin'de kariyerimde ilk defa ailemden bu kadar uzaktayım. Ama onlarla telefonlaşıyorum ve ailem geniş olduğu için muhakkak onlardan birisi misafirliğe geliyor.
Alman Türkler ya da Türk Almanlar
Ben Türk ailesi içinde büyüdüğüm için kendimi daha çok Türk olarak hissediyorum. Tabiiki Almanların içinde büyüdüm ve çocukluğumda klüpte onlarla çok dolaştım. Ama sonuçta Türk Milli Takımında oynuyorum.
Anavatan
Benim vatanım Wanne-Eikel, orada büyüdüm. Ama onun gibi Türkiye'de benim vatanım, çünkü ailem oradan geliyor. Türkiye'yi seviyorum.
Ağzı laf yapan
Böyle insanları gülünç buluyorum ve sevmiyorum. Ben mütevazı bir işçi aileden geliyorum ve onlardan alçakgönüllü olmayı öğrendim.
Basın
Berlin'in basın alanı tabiiki çok kapsamlıdır. Birçok gazete vardır ve her biri Hertha hakkında bilgi veriyor. Bir oyuncu olarak buradaki verdiğim enterviyular Bochum'da yada Leverkusen'da verdiğim enterviyulardan daha çok.
Berlin
Berlin çok güzel bir şehir. Hep yeni şeyler keşfedilebilirsin. Burda farklı kültürler yanyana yaşıyor. Görünülecek çok şey var.
Cranger panayırı
Oraya gençken her iki günde bir gidiyordum. Şimdi bile Berlin'de oturduğum halde senede bir kere gitmeye çalışıyorum. Ailem Herne'da oturduğu için onlar tabiiki her seferinde şehrin en büyük festivaline gidiyorlar.
Dribling
Dribling yapmak benim kuvvetli taraflarımdan biridir. Tabiiki bu yönümü sahada kulanmaya çalışıyorum, ama bencil olmamak zorundayım ve diğer oyuncuları gözetmeliyim.
Dünya Şampiyonası 2006
Türkiye'nin de dünya şampiyonasına katılmasını isterim. Biz onun için Almanya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanmalıyız, çünkü burda büyük bir Türk topluluğu yaşamaktadır, onlar bizi burada görmek ve desteklemek isteyeceklerdir.
Düşkünlük
Benim düşkünlüğüm yok, ama bazı futbolcular gibi benim de kendime göre oyundan önce yaptığım, alışkanlık haline getirdiğim bir adetim var: Sahaya ilk adımımı sağ ayağımla atarak çıkarım.
Evcil hayvan
Benim evcil hayvanım yok. Bana çok iş çıkaracağından çekiniyorum. Evcil hayvanın olursa ona en iyi şekilde bakmak zorunda kalırsın.
Ev temizliği
Ev temizliğini sevmiyorum, onun için bir temizlikçi kadın tuttum. Ben ailemle otururken beni ev işlerinden uzak tutmaya çalışırlardı.
Gazeteciler
Bazı gazetecilerin sırnaşıklığını ve insanların özel hayatlarına karışmalarını sevmiyorum. Ama belli bir tarihte görüşme randevusu alırlarsa, onlarla tabiiki görüşürüm. Bunu mesleğimin gereği olarak kabul ediyorum ve bu bana zahmet vermiyor.
Gezmek ve eğlenmek
Burda Berlin'de çok güzel gezip görülecek yerler vardır, çünkü bu şehir tam bir metropoldür ve birçok olanaklar sunmaktadır. Fakat ben diskoteğe giden tiplerden değilim.
Golf oynamak
Bu oyuna şimdiye kadar ilgi duymadım. Fakat takımdaki meslektaşlarımın çoğu golf oynuyorlar. Zamanım olursa belki bende denerim.
Hedef
Hertha'yla daha çok başarılarımızı kutlamayı ve uluslararası maçlara katılmayı ümit ediyorum. Ve tabiiki Türk Milli Takımı'da Almanya'da yapılacak olan 2006 Dünya Şampiyonasında oynamak istiyorum.
Hertha-Türk-Hayranlar-Kulübü
Bu kulübün kurulmasına çok sevindim. Çok iyi bir olgu. Çünkü Hertha'nın hayranlarının çoğu Türk'tür.
Herthinho
O bizim maskotumuz, bizim trikolarımızın üzerindeki büyük ayı. Ben onu nükteli buluyorum, bir hayli büyüktür. Onu imza dağıtma saatlerine yada benzer randevulara hep yanımızda götürürüz.
Heyecan
Maçtan önce tabiiki gerginim, ama öyle de olmalı. Sahaya çıkmadan önceki coşkun heyecanı duymuyorum artık. Sonuçta uzun zamandır oynuyorum ve bu hususta yeterince tecrübeliyimdir.
İkinci kümeye düşmek
2002 yılında Leverkusen takımıyla üç karşılaşmada ikinci olduk. Aslında hepimiz için başarılı bir sezondu, ama sezonun sonunda bir unvan elde edememek bizim için çok acı oldu. Bunu hatırlamak bize her geçen yıl daha da acı veriyor.
İnternet
Internet sayfalarında dolaşmayı seviyorum. Tabiiki her şeyden önce futbol sayfalarına bakıyorum, ama sık sık Türkiye ile ilgili haberleri okuyorum. Internet üzerinden iyi bilgi alabiliyorum.
İnatçı
Ben inatçı birisi değilim. Benim için harmoni önemlidir, bundan dolayı uzlaşmaya hazırım.
Joga
Duyduğuma göre Joga gerginliği gideriyormuş. Şimdiye kadar kendim denemedim.
Japonya ve Kore
2002 dünya şampiyonası müthiş bir olaydı. O zaman Türkiye dünya üçüncüsü oldu, bu çok büyük bir başarıydı. Anlatılamaz derecede mükemmeldi, oradaki insanlar da çok çok nazikti.
Maradona, Diego
Örnek aldığım kişi Diego Maradona'dır. O mevhibeli bir futbolcuydu. Dünyanın en iyi oyuncusuydu. O benim en sevdiğim oyuncuydu. Bir daha böyle becerili futbolcu yetişme olasılığı çok zor.
Markalı giyim
Markalı giyimi güzel buluyorum. Kendimde severek giyiyorum.
Müzik
Ben çok Türkçe müzik, bundan başka da Eminem ve Usher dinliyorum. R'n'B, Pop, Soul ve Rap benim favorilerimdir.
Milli takım
Geçen Dünya Şampiyonasında çok Alman uyruklu oyuncu vardı. Ama her birimiz Türkiye için oynadığımızdan kıvanç duyduk.
Okul
Okul hayatım mutlu geçti ve iyi bir öğrenciydim. Okula severek gittim.
Parfüm
Parfüm kullanıyorum. Benim parfümüm Armani Aqua di Gio dur.
Ramazan
Bir sporcu olarak benim için tabiiki ramazan bazen problemli oluyor. Ama normlara ve kurallara uymaya çalışıyorum.
Sakatlık
Şanssızlığıma iki defa baldır kemiğim kırıldı. Bir sporcu için, sakatlanmak başına gelecek en kötü şeydir
Saygı
Saygı en önemlidir, benim için liste başıdır. İnsan ilişkilerinde saygının vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. Hem takımda hem hayatta.
Samimiyet
Yabancılara karşı ihtihatlıyımdır. Fakat bir kere karşımdaki insana güven kazandıysam, çok samimi olurum.
Sinema
Sinemaya sık sık giderim ve çeşitli filimler seyrederim. Heyecan verici filimleri, ayrıca komedileri de severim. Belli tercihlerim yoktur.
Takma isim
Yedi yaşından beri takma ismim "İli”dir. Bugün hala bana öyle derler.
Tatil
Belli bir tatil yaptığım yer yok. Her seferinde değişik yerlere gidiyorum. En son Cannes'e ve Kuveyt'e gittim. Tabiiki Türkiyeye'de sık sık gidiyorum.
Tiksinti
Salyangozlardan tiksiniyorum. Bazı insanlarsa onları yiyorlar, nasıl yiyorlar anlayamıyorum.
Trzolek, Dieter
Bayer Leverkusen'ın fizyoterapi uzmanı benim iyi arkadaşımdır. Bugüne kadar arkadaşlığımızı hala devam ettiriyoruz. O çok hırslı biridir ve oyuncuların yine eski formunlarına en kısa zamanda dönmelerini sağlamaya çalışan birisidir. Dieter'i 24 saat arayabilirsiniz ve yardım ya da öğüt isteyebilirsiniz.
Uluslar arası rekabet
Tabiiki her oyuncu Champions Leage'de yada UEFA-Cup'da oynamayı hayal eder. Leverkusen'la ben zaten önceden Kırallar Ligi'nde oynadım ve finale kadar yükseldik. Ümidim Hertha' yla yine uluslar arası karşılaşmalara katılabilmektir.
Wanne-Eickel
Wanne benim memleketim. Orda ailem ve arkadaşlarım yaşıyor. İlerde oraya geri döneceğimi düşünüyorum.
Yemek, en çok sevilen
Öncelikli tercihim İtalyan yemekleri ve İtalyan restoranlarıdır. Tavuklu makarna en sevdiğim yemeklerden biridir.
Bartın
Türkiye'de Bartın şehiri annem ve babamın memleketidir. Onlar orda doğmuş ve orda hala daha çok akrabalarımız var. Son olarak on yıl önce oraya gidebildim. En yakın zamanda tekrar oraya gitmeyi arzu ediyorum